- ENGLA FOOD

MATCHA

img_8239-1.jpg

Jag har testat att göra matcha-latte här hemma då jag läst och hört så mycket om matcha (hejhej, påverkad av Veckans bläcka hahaJag vet inte om jag gör den rätt för det smakar inte himmelskt men ok. Doften påminner om nypon och jag har aningen svårt för nypon efter att jag var gravid med Jolie. Då drack jag nyponsoppa och åt digestivekex de första månaderna när jag mådde illa. Det enda som hjälpte. Nu mår jag illa av bara tanken haha.

Jag blandar pulvret med hett vatten och häller sedan på skummad havremjölk. Och ja, det funkar men inte så mycket mer än så. Får väl ge det några dagar. Jag dricker ju mitt kaffe också, oftast bara en kopp om dagen, ibland två. Tänkte att matcha-latten kan byta ut en kopp kaffe då och då eftersom det innehåller så mycket nyttigheter.

Nu kör vi torsdag babes! Puss/E

 

9 svar till “MATCHA

 1. Therese skriver:

  Haha… igenkänning angående nyponsoppan! Min första graviditet mådde jag jätteilla, det jag åt var nyponsoppa med såna där mandelbiskvier i.

 2. Eva skriver:

  Bra. Jag har tankt pa det att kaffe okar ju stress- och nervositet och kan utlosa angest hos sadana som ar kansliga. Socker ocksa. Sa jag dricker darfor sallankaffe. Provar ocksa matcha men tycker det ar sadar. Tycker faktiskt battre om vanligt te som jag skummar havredryck till med kanel pa. Har kommit pa att det mest ar den skummade mjolken jag ar ute efter haha.

 3. ANNAWII skriver:

  Jag har också lit svårt för matcha (testade för nåt år sedan) men det är ju bättre än kaffe så kanske borde ge det en ny chans nu när jag ammar. Dock tror jag inte det gör så mkt om jag dricker 2 små koppar kaffe så länge lillan inte verkar bli hyper.

  Kram

 4. Fanny skriver:

  Engla vad kommer almanackan och blocket ifrån? Sååå snygga!

 5. Hannah skriver:

  Vart har du fått tag i det underbara blocket med post-its i olika färger och mönster? I love it 🙂

 6. Engla skriver:

  Fanny: Asos, Bershka och Louis Vuitton

  Hannah: Bershka

 7. Sussi skriver:

  Jag skummar Alpros mandelmjölk original (inte den osötade), mycket godare! Har väldigt svårt för havresmaken… //S

 8. Eva skriver:

  Blanda i en tsk honung också så försvinner den värsta beskheten!

 9. Maya skriver:

  Vanilj av något slag borde du ha i. Då blir den underbart god. Är själv beroende av den extremt nyttiga och faktiskt goda drycken om man gör den på rätt sätt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.